Translate

lördag 28 maj 2016

Världens dyraste grönsak



Vardagslyx för humleodlare 

,,, att få äta härliga krispiga humleskott är något för varje humleodlare. Lite olja, salt och peppar är allt som behövs för att sedan njuta av världens dyraste grönsak. De behövs inte förkokas utan vi bara sköljer av dem från ev jord och lägger direkt i pannan och steker dem mjuka.

Och, det blir en del skott som måste gallras bort i humleodlingen. En väl etablerad planta kan sätta upp emot 60-100 skott och det är bara 4-6 skott som ska ledas upp. Så, har du humle, passa på att njuta av en verklig delikatess!

Förr kallades humleskotten för humlesparris och var den första grönsaken som tittade upp på våren och var en uppskattad gröda. Idag är humleskotten en bortglömd grönska i Sverige men i andra länder äter man dem med förtjusning och räknas som världens dyraste grönska med ett kilopris på 900kr/kg.